Alla inlägg under januari 2009

Av Sara - 16 januari 2009 22:39

Det är fredagkväll och jag sitter hemma hos min svärmor och svärfar. Hur lyckat är det när man är 20 år? Inte så bra egentligen om man tänker på vad jag borde göra när det är fredagkväll. Men jag kommer undan, för jag har druckit lite vin och sitter för tillfället med en ansiktsmask och väntar på att den ska torka in. Hihi det kan vara skönt att bli snygg på det sättet ibland också. Tänkte kolla med lilla syster om hon vill komma förbi och göra det med mig någon gång. Men då lär vi inte dricka vin för det tycker hon inte om den lilla nykteristen.


Av Sara - 15 januari 2009 11:13

Jag måste medge att det ser väldigt konstigt ut när jag först berättar om en pappa som utnyttjar sina barn sexuellt, misshandlar och säljer dom. Och i andra inlägget hyllar jag min egna pappa. Men alla som läser min blogg ska veta att min pappa skulle aldrig göra något så sjukt.

Det är alltså inte min pappa som inlägget Bilden av pappa handlar om.

Tyvärr har det visat sig att det är mer och mer vanligt med pedofiler och tyvärr händer det ofta en pappa utnyttjar sina barn sexuellt. Min personliga åsikt om det här är att vi stympar dom allihop för att sedan låta dom ruttna i fängelset. Men tyvärr funkar det inte så med dagens system. Vissa pedofiler går tyvärr fria, varför kan man undra. Varför ska dom få gå omkring på stan och kanske välja ut sitt ”nästa” offer. Jag förstår inte hur man kan vilja försvara en sådan idiot i en rättegång. Det är helt sjukt men vad kan man säga, pedofiler går fria medan oskyldiga personer åker dit. Snyggt jobbat

Av Sara - 14 januari 2009 10:55

Det här inlägget tillägnar jag en person som jag älskar väldigt mycket. Han betyder mycket för mig och jag kan inte tänka mig att leva utan honom. Jag har alltid sett upp till honom och det kommer jag alltid göra. Han har alltid funnits där för mig och kommer förhoppningsvis alltid göra det också. Om jag kunde skulle jag tillägna en hel dag åt bara honom.

Det finns ingen annan man som någonsin kommer kunna ta hans plats i mitt hjärta, den personen är så klart min älskade pappa

Tack pappa för att du är en sådan underbar pappa

Av Sara - 13 januari 2009 10:48

Det här inlägget handlar absolut inte om min pappa. Det handlar om en bok som jag precis har börjat läsa, boken heter som rubriken Bilden av pappa. Jag kan egentligen inte säga att boken är bra för det kan man inte säga om böcker som handlar om våldtäckter och pedofiler. Men det är någonting med den här boken som gör att jag inte kan sluta läsa den. Jag blir arg när jag läser den samtidigt som jag blir ledsen och ändå kan jag inte sluta.

För att redogöra vad boken handlar om lite snabbt så:
Thelma och hennes systrar växer upp i Hafnarfjördur i Island på 1970- och 80-talen. Där blir de utsatta för det mest grymma våld som barn kan utsättas för – de blir misshandlade och sexuellt utnyttjade av sin far och andra pedofiler.

Förstår ni vilken psyko bok jag läser egentligen!? Eller bara själva grejen att det här hände redan på 70- och 80-talet och jag kan meddela att polisen och myndigheterna inte gör någonting för dom har så korkade regler och lagar att följa. Nae nu hoppas jag att jag snart är färdig med boken så jag slipper läsa om det. Fast att jag tycker boken är bra om man nu kan kalla en bok om sexuellt utnyttjande av barn är bra!?

Av Sara - 12 januari 2009 22:07

Nu är julen verkligen över, i helgen har man sett hur folk har plockat ner alla sina julsaker och imorgon är det verkligen över. Då ska julen vara bortstädad, det får inte finnas någonting kvar av julen för snart är det dags att plocka fram alla påsk saker. Hur kul är det då, på en skala 1 till 10!? Inte ett dugg, jag vill ju ha kvar den här julen för den har varit underbar. Men nej, nu ska julen städas undan för så har det alltid varit. Imorgon ska man kasta ut julgranen, sjunga, dansa och fira. Vad firar vi då? Jo, att julen som vi styr och ställer in för är över. Det är vad vi firar. Jag förstår mig inte på den svenska traditionen ibland och då är jag ändå svensk.

Personligen så har jag inte städat undan julen ännu och jag lär inte göra det imorgon heller för då jobbar jag. Så jag behåller julen ett par dagar till. Min så kallade svärfar behåller alltid en julsak framme, förra året var det en tomte tror jag men i år blev det visst en julgrans kula som hänger i gardinstången. Han är lite speciell så sett men det tar vi inget extra för.

Har alla städat undan julen nu?

Av Sara - 11 januari 2009 20:07

inte fått något nyttigt gjort. Visserligen har jag fått ett nytt jobb som jag börjar på tisdag men bortsett från det då? Utan den biten har jag inte gjort något bra/nyttigt. Men det löser sig, året är ju inte slut än och jag kan ju skylla på att jag inte har vant mig vid kylan ännu eller att jag fortfarande längtar tillbaka.

Styrelsemötet som vi hade idag gick bra, jag som inte hade någon lust att gå på mötet idag blev riktigt nöjd. Vi var helt överens och det tog ingen tid att sätta datum. Besök gärna vår hemsida: www.njjk.se

Mamma ska träna imorgon (hon är så duktig) så Cajsa ska sova hos oss idag. Det är smidigare att hon sover här i stället för att jag ska behöva gå upp tidigt imorgon och gå hem till dom för att vara barnvakt. Men det är ju ganska mysigt också när man har en liten i sängen som vill mysa innan hon somnar.

Nu sitter Cajsa i badet så jag ska lägga fram hennes pyjamas innan jag ska ta upp henne, sen får jag hoppas att Cajsa och Koffe inte bråkar allt för mycket ikväll

Av Sara - 10 januari 2009 22:13

Att gå upp klockan 9 en lördag morgon är ingen favorit som man vill göra i repris. Det är en sak om man vaknar självmant men när man har en väckarklocka som skriker är det inget kul. Idag var det sista dagen som jag var tvungen att åka ut till stallet. Snacka om att det var skönt, Daniel var lika gullig idag och följde med mig men idag kostade det tekakor. Men det går fort att baka så det är lugnt.

Annars har jag bara tagit det lugnt idag, Ante skickade ett sms tidigare och sa att dom inte kommer förbi idag så det blev en lugn kväll tillsammans med Koffe. Jippi Jag sitter hemma en lördag kväll också, snart kommer pensions pappren hihi Jag ska inte vara gnällig, man kan nog inte ha det bättre än vad jag har det. Nu ska jag sova. Skönt ZzZz

Av Sara - 9 januari 2009 22:13

Fredag kväll och jag ligger hemma i sängen och tittar på Stig Helmer, sällskaps resan. Det är ju så patetiskt att man blir deprimerad. Jag är 20 år och sitter hemma en fredagkväll, hur kommer det här livet att sluta? Pensionär som 30 åring?

Nae nu ska inte jag vara den som är gnällig, det är skönt att ta det lugnt ibland sen att jag alltid lyckas göra det under helgerna kan ju bero på att Koffe jobbar i veckorna och inte orkar med något efter jobbet.

Det var planerat att jag och svärmor (Tina) skulle ha gjort ansikts behandlingar och tagit ett glas vin ikväll men det blir inte alltid som man har planerat så vi fick skjuta på det till någon annan kväll.

Imorgon blir det andra bullar, Ante och Jenny ska komma förbi och äta gott för att sedan umgås lite. Det kan bli riktigt skönt, om Koffe kan sköta sig vill säga. Han brukar få för sig att retas med Jenny och det är inte alltid som det går för sig, men vi får hoppas att morgon dagen blir annorlunda. Om dom kommer vill säga, dom brukar boka av i sista minuten så vi får se.

Annars så har jag varit och handlat idag med min älskade mamma, svärmor och Cajsa. Cajsa sprang omkring överallt och ingenstans medan Tina, mamma och jag gick runt och plockad i våra varor. Efter handlingen var det dags att åka ut till stallet, som tur var lyckades jag få med Daniel. Det var roligare och gick fortare med honom där ute hihi

Nu ska jag fortsätta se filmen, imorgon ska jag till stallet igen

Presentation


Yes, I'm crazy
Normal is boring for me

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Gästboken

Följ min blogg

Follow on Bloglovin Mitt liv som fru och mamma

Ovido - Quiz & Flashcards