Alla inlägg under november 2008

Av Sara - 23 november 2008 14:30

Då var det snart dags att åka hem, jag har precis packat väskan och har nu bara städningen kvar. Det har redan börjat pratas om ett läger i vår och då tänkte jag försöka lura med Tina och barnen ut. Nu är ju problemet att Tina läser min blogg så nu vet hon om att jag tänker lura henne. *haha*

Nae men jag funderar på att kolla om hon vill följa med ut eller om Koffe ska följa med ut, nackdelen då är ju att det är läger för familjer (tror jag) och då ska man nog ha ett barn också. Men då kan man alltid låna med en unge ut. Och eftersom mamma åker ut med Cajsa så kan ju jag låna en av mina gudsöner. Eric säger ju att jag är en mamma och Koffe är en pappa (vet inte vart han har fått det ifrån för han säger inte att vi är hans mamma och pappa). Värre är det med Elias (som inte är min gudson bara min svåger) han kan retas ibland och säga mamma till mig. Nae men jag får fundera på det.


Nu är det fika nere i matsalen så jag ska röra mig ner dit och vara lite social. Jag har bara datorn kvar att packa ner, men den sitter jag ju med så den åker ner vart efter. Sen kommer bussen och då är det dags att säga hejdå

Av Sara - 23 november 2008 10:40

Igår kväll kom vi tidigt i säng, men för det så fick jag inte många timmars sömn. Cajsa har legat och knäat mig i ryggen så jag har ganska ont idag. Annars har det varit lugnt en så länge. Vi åt frukost klockan 9, som vanligt är det vissa som inte kommer ner och äter frukost men då blir dom utan och får vänta till lunchen som serveras klockan 13.

Harriet stod och gjorde i ordning mellan målet som ska serveras nu klockan 11 och för att hon skulle få lite fritid och umgås med sitt barnbarn så hjälpte jag henne att förbereda mellanmålet. Visserligen var det bara 4 smörgåsar som jag bredde men det är ju tanken som räknas.

Nu är dom flesta ute och njuter av snön, jag ska också gå ut nu men jag har suttit och kollat på en utbildning som jag vill gå. Mamma hjälpte mig nyss men blev sur när jag sa ifrån.

Hon tycker att jag ska ringa till skolan och ta reda på mer fakta (och visst detär smart att göra) men hon tycker också att jag ska berätta om min allergi. Och säga att jag inte kan jobba inom det yrket som jag gick gymnasiet på grund av min allergi, men det kan jag ju så länge jag tar mina mediciner. Dessutom så tycker jag att det är pinsamt att berätta att jag har en allergi som är så allvarlig att jag kan dö. Men hon lyssnar inte på det örat utan går iväg i stället.


Ja se det snöar, ja se det snöar

Av Sara - 22 november 2008 19:39

Man äter hur mycket som helst här ute på sjöberga. Nu har vi precis ätit middag, tacos. Inte min favorit rätt direkt men det gick ändå att äta. Jag är rätt så trött på en del av människorna som är här ute och ångrar emellan åt att jag åkte ut, men sen funderar jag på varför jag gjorde det och inser att det trots allt är mysigt.

Jag sitter lite i kläm här ute och tycker därför att det är jobbigt med några av dom ungdomar som är här ute. Men för att komma undan ifrån dom så går jag in till köket och hjälper Harriet med någonting.

Eftersom det snöar här ute så börjar jag längta efter julen, så nu har jag lurat med en av tjejerna att sitta och sjung julsånger, delvis bara för att retas med dom som sitter och tittar på sporten.

Nu är det jul igen...

Av Sara - 22 november 2008 14:09

Nu har vi precis ätit mat, det blev kokt potatis med fisk och kaviarsås. Det var riktigt gott, inte för att jag trodde det men Harriet (hon som lagar maten) är riktigt duktig och lagar ofta god mat.


I annat fall är det ganska lugnt här ute eller nae, det är inte så lugnt. Det kan ju bero på att jag åkte ut hit för att ta det lite lugnt och andra verkar tro att det är någon fritids gård där man kan göra vad man själv tycker och tänker. En del visar verkligen ingen respekt åt andra utan bryr sig bara om sig själva.


Det var någon som gnällde om att jag har min dator med mig och att det var orättvist. Men det är ju för att Cajsa ska kunna se på film när hon går och lägger sig och för att jag vill skriva lite i bloggen. Visst jag behöver ju egentligen inte blogga när jag är här ute och Cajsa behöver ju inte se film innan hon somnar. Men det är smidigt att sätta på en film åt henne när hon ska lägga sig för då klarar hon sig själv och man behöver inte sitta här tills hon somnar utan man kan gå ner och sätta sig i matsalen.


Dom andra är ute på en promenad nu, vi skulle ha gått på förmiddagen men då var det sånt gap och skrik så det var ingen som hade någon lust. Så nu ska jag sova lite middag tänkte jag. Vi ska julpyssla senare och det kan ju bli roligt, eller?

Av Sara - 22 november 2008 10:00

Det finns inget bättre än att vakna upp här ute, på sjöberga. Allting känns så mycket lättare här ute. Önskar bara att Koffe också kunde vara här ute, då hade allting varit perfekt. Han har inte varit här ute sen vi gick i 6:an och det är ju evigheter sen så han kommer inte ihåg så mycket, tror jag. Plus att när vi var här ute var vi på klassresa och det är ingenting jämfört med dom läger vi har här ute under sommaren och även nu.

Iallafall vi åt frukost runt 9 tiden (lite sent), jag som inte är frukost när jag är hemma äter som en häst här ute. Koffe hade skrattat ihjäl sig om han såg mig. Nu ska jag gå ner till dom andra som sitter nere i matsalen, vi ska ge oss ut på en tips promenad. Inte det roligaste men promenaden ska bli skön, en mil här ute känns som en kilometer.

Av Sara - 21 november 2008 18:05

Jaha då var vi på väg ut till sjöberga, mitt barndoms hem. Eller egentligen är det inte det, men jag har alltid åkt hit ut. Mest under sommaren men även ibland under vinter halvåret.
Det känns lite konstigt att åka ut hit, när jag var yngre och skulle åka ut hit så började packa väskan 2 veckor innan avresan. Nu packar jag väskan 1timme innan. Det kan ju bero på att jag inte behöver ha med mig lika mycket, förr packade man ner massor av onödiga saker. Bland annat var det nästan en hel väska full av smink och snygga moderna kläder. Och det var ju bara för att det skulle finnas killar här ute och dom ville man ju vara snygg inför och tuff. Nu för tiden så packar jag ner det nödvändigaste, för jag behöver ju inte göra mig snygg för någon ute på sjöberga. Jag har ju min älskade Koffe och det är den ända jag vill göra mig snygg för.


Nu är vi snart framme så jag ska lägga ifrån mig datorn och hjälpa mamma med Cajsa och deras packning. Mamma har med sig en hel väska för sin stickning men det är ju hennes hobby så jag låter henne hålla på. Visst är jag snäll

Av Sara - 21 november 2008 08:30

Klockan är 8:30 och jag har redan lyckats få i mig frukost. Det är inte normalt när det gäller mig, jag brukar äta frukost 2 timmar efter att jag har vaknat på morgonen. Men inatt sov Cajsa hos oss, hon som brukar sova fram till 9 när hon sover hemma men inte när hon sover här, då vaknar hon 7:30 *usch*

Så det var ju bara för mig att gå upp och göra frukost till henne, nu ligger hon bredvid mig i sängen och tittar på film. Pongo och de 101 dalmatinerna, en titel som inte stämmer med filmen faktiskt för det är 99 valpar och 2 vuxna hundar (Pongo och Birdie). Då blir dom 101 dalmatiner, men ändå heter filmen Pongo och de 101 dalmatinerna när den borde heta Pongo de 101 dalmatinerna. Annars blir det fel, det låter ju på titeln som om det vore Pongo och ytterligare 101 dalmatiner när det är Pongo och 100 dalmatiner.  Har jag fel?


Nae nu borde jag lämna sängen, jag ska åka iväg över helgen så jag måste packa ner lite kläder. Frågan är vad det blir för väder i helgen, risken är ju att man packar ner för lite kläder. Det kan ju både bli varmt och kallt, men det kanske är bättre att jag packar ner för varma kläder än för tunna.

Av Sara - 20 november 2008 22:18

I morse var jag i stallet med min kära syster Frida, det tog lite tid i morse eftersom allt hö var slut så jag blev tvungen att öppna en ny bal. Efter stallet åkte jag hem och satte på kaffe, Frida och Jessica klev in genom dörren lagom till kaffet var klart.

Dom slog sig ner i soffan, Frida kastade sig på pajen som jag bakade igår. Jessica var lite mer försiktig men efter ett tag vaknade även hon till liv. Då var det inte en lugn stund. Dom där två tillsammans är helt omöjliga. *haha*

Frida började jobba klockan 14 och Jessica skulle hämta sin bil på ok så jag följde dom dit (100meter kanske). Jessica skulle ner på stan en sväng innan jobbet så jag följde med henne dit, vi hann med lite lunch (ganska sent) innan hon skulle börja jobba. Jag åkte med henne till ok, snackade lite skit med Frida och gick runt 15-tiden till dagis för att hämta Cajsa.


Cajsa, jag och Chili tog en promenad hem till svärmor där maten stod på spisen, idag var det faktiskt jag och Koffe som bjöd fast hon lagade den (min favorit gryta). Efter maten lekte Cajsa, Eric och Elias så det stod härliga till. Tina och jag satte oss i soffan med en varsin kopp kaffe medan Edwin låg och sov i Tinas knä. Jag satt på nätet och kollade på klänningar till nästa vecka men hittade inget att ha.

Jag hade bestämt att vi skulle gå hem klockan 18 eftersom Tina alltid ger barnen kvällsmat då så tyckte ja det var en bra idé. Men snäll som Tina är så gjorde hon iordning kvällsmat åt Cajsa också, men efter kvällsmaten var det dags att gå hem för Cajsa skulle ju bada också.


Pappa är iväg med jobbet och mamma jobbar kväll så Cajsa ska sova hos mig inatt, ganska mysigt tycker jag men jag tror inte Koffe håller med. Han gnällde förut att det är trångt i sängen och att Cajsa tar hans täcke. Men nu ligger dom och snarkar bredvid mig så jag ska också krypa ner. Idag stängde jag fönstret i tid så det är inte jätte kallt i sovrummet idag.


God natt

Presentation


Yes, I'm crazy
Normal is boring for me

Senaste inläggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Gästboken

Följ min blogg

Follow on Bloglovin Mitt liv som fru och mamma

Ovido - Quiz & Flashcards